Премиерът  поздрави гръцкия си колега Кирякос Мицотакис по повод Националния празник

...
Премиерът  поздрави гръцкия си колега Кирякос Мицотакис по повод Националния празник
Коментари Харесай

Борисов поздрави Мицотакис за националния празник на Гърция

 Премиерът  поздрави гръцкия си сътрудник Кирякос Мицотакис по мотив Националния празник на Гърция – 25 март. В приветствения си адрес до Мицотакис министър председателят Борисов насочва към приятелския гръцки народ сърдечни пожелания за благополучие и по-нататъшен разцвет.

" В сегашния миг на тежки тествания от друг темперамент съм убеден, че на основата на общите полезности и ползи, както и на взаимната взаимност ще обединим сили за превъзмогване на компликациите и на техните, уповавам се, краткотрайни последствия за нашите жители “, отбелязва още българският министър-председател в приветствения адрес.

акцентира, че през актуалната 2021 година Гърция отбелязва 200-годишнината от началото на битката за своята самостоятелност. Премиерът подчертава върху огромното значение на Гръцкото въстание от 1821 година и напомня приноса и жертвоготовността на хиляди българи, които са взели участие в него.

В умозаключение министър-председателят отбелязва отличните стратегически връзки сред България и Гърция и приноса на двете прилежащи страни за напредъка на целия район по пътя към Европейския съюз, оповестяват от държавната осведомителна работа.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР